VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 10. 2023

Angleški melanholični doom metal dvojec Suicide Season je podpisal za založbo Alone Records. Več informacij o razkritem sodelovanju sledi.

Sicer pa: zasedbo sestavljata Bruno Silva (Heavenwood) in Nuno Lima (Secrecy, Dementia 13), njuna glasba pa naj bi nagovorila vse ljubitelje bandov, kot so My Dying Bride, Paradise Lost, Saturnus, Anathema, Edge Of Sanity in Shape Of Despair.

4. 8. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo, da je pošlo že 50 % vstopnic za letošnjo izvedbo, ki jo 7. oktobra gosti dvorana Arena Wien. Vstopnice so na voljo tukaj, med nastopajočimi pa so letos:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

12. 7. 2023

Britanski doom metal projekt Arð pod vodstvom Marka Deeksa (Winterfylleth) ima novega bobnarja. To je postal Jeff Singer (ex-Paradise Lost, ex-My Dying Bride), ki bo zamenjal Calluma Coxa. 

9. 6. 2023

Organizatorji festivala Vienna Metal Meeting sporočajo končni seznam zasedb, ki je sledeč:

Paradise Lost
Katatonia
Primordial
Harakiri For The Sky
Schirenc Plays Pungent Stench
Thy Light
Omnium Gatherum
Stallion
Bodyfarm
Kanonenfieber
Los Males Del Mundo
Vinsta
Küenring
Dusk

Norveški black metalci 1349 so svoj nastop na festivalu odpovedali. Več informacij o festivalu najdete v našem Napovedniku.

17. 3. 2023

Avstrijski okultni rockerji Dusk so podpisali pogodbo z založbo Argonauta Records za izdajo svojega debitantskega albuma, ki naj bi luč sveta ugledal še letos.

»Navdušeni smo, da lahko oznanimo podpis z italijansko založbo Argonauta Records, ki deli in sprejema našo strast do težkih rifov in spogledovanje z zvoki 70. in 80. let. Za nas je to zelo posebna priložnost, da sodelujemo z založbo, ki ima tako vplivno zgodovino in celo vrsto uspešnih umetnikov v podobnih žanrih,« pravi skupina.

Dusk so bili nedavno potrjeni za letošnji Vienna Metal Meeting, na katerem bodo 7. oktobra v Areni na Dunaju nastopili v družbi skupin, kot so Paradise Lost, Katatonia, Primordial, Harakiri For The Sky, 1349, Omnium Gatherum in druge.

27. 2. 2023

Novonastali projekt vokalista Nicka Holmesa (Paradise Lost) in kitarista Grega Mackintosha Host je pretekli petek izdal prvenec IX pri Nuclear Blast Records.

Band je objavil tudi video za skladbo Divine Emotion. V tem videu so najstarejše portretne fotografije, ki so bile kdajkoli posnete, združene z najnovejšo tehnologijo, zaradi česar fotografije oživijo in pojejo.

14. 2. 2023

Organizator festivala Vienna Metal Meeting 2023 je objavil imena petih novih nastopajočih. To so: Katatonia, Stallion, Los Males Del Mundo, Küenring in Dusk.

Do zdaj je vsega skupaj napovedanih 11 bandov: Paradise Lost, Katatonia, Primordial, Harakiri For The Sky, 1349, Omnium Gatherum, Bodyfarm, Stallion, Los Males Del Mundo, Küenring in Dusk.

21. 11. 2022

Včeraj je postalo uradno, da je Velenje nov dom festivala MetalDays: »Po dolgih letih iskanja nove lokacije, ki bi ustrezala tako edinstvenemu in unikatnemu dogodku, kot je festival MetalDays, organizatorji festivala potrjujejo selitev na lokacijo parka Vista na Velenjsko jezero. Organizatorji festivala MetalDays spremljajo projekt izgradnje parka Vista že od samega začetka in nad načrtovanjem projekta ter predvsem nad tem, kako je projekt na koncu tudi uresničen in udejanjen v praksi, ne skrivajo navdušenja. Velenje s svojo infrastrukturo ponuja odlične možnosti za razvoj festivala MetalDays, ki bo tako postala še močnejša, bolj obiskana in privlačnejša destinacija za vse metalce s celega sveta, hkrati pa bo s svojo ponudbo in gostoljubjem zadovoljila še tako zahtevnega gosta.

Festival MetalDays bo tradicionalno potekal cel teden, od 31. julija do 5. avgusta 2023, na 5 festivalskih odrih bo nastopilo 133 zasedb. Festival bo nudil tudi možnost zgodnjega prihoda, in sicer že od 27. julija dalje, z obveznimi glasbenimi nastopi prav vsak dan. Prvi nastopajoči so bili že objavljeni in nabor nastopajočih že zdaj zgleda naravnost osupljiv: mogočni Helloween, Anthrax s svojo 40. obletnico, Heaven Shall Burn, In Flames, Kreator, At the Gates, Paradise lost, Kataklysm, Beartooth, I am Morbid, Tesseract in mnogi drugi se bodo organizatorjem in obiskovalcem pridružili na tem edinstvenem dogodku v zgodovini festivala: MetalDays 2023 Restart Edition.«

Zgoraj naštetim nastopajič so bili včeraj dodani še Napalm Death, Vital Remains, Orbit Culture, Usa Unto Others in The Voynich Code. Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani organizatorja.

27. 10. 2022

Host, novonastali projekt vokalista Nicka Holmesa (Paradise Lost) in kitarista Grega Mackintosha, je postal novi član družine Nuclear Blast. Pri založbi bo tako 24. februarja naslednje leto izšel prvenec z naslovom IX, band pa je pred tem že tudi objavil prvi single z naslovom Tomorrow's Sky.

4. 10. 2022

Po včerajšnji objavi osveženega seznama nastopajočih na norveškem festivalu Inferno objavljamo še osvežen seznam nastopajočih na domačem festivalu MetalDays. Ta zgleda trenutno tako: Heaven Shall Burn, Paradise Lost, At The Gates , Kataklysm, Equilibrium, TesseracT, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy, Bleed From Within, Archspire, Thundermother, Nervosa, Cobra The Impaler, Diablo Swing Orchestra, Noctem, Endseeker, Hippotraktor in Here Comes The Kraken.

Kot prvi headlinerji festivala so bili izbrani že avgusta napovedani Heaven Shall Burn, ki imajo za januar in februar napovedano evropsko turnejo.

14. 9. 2022

Progresivci Opeth sporočajo, da so našli novega bobnarja. Bobnarsko mesto bo zasedel Waltteri Väyrynen (Paradise Lost, Bloodbath, Bodom After Midnight). Waltteri bo svoj prvi nastop z bandom imel prav danes v Talinu ob začetku evropske turneje.

8. 9. 2022

Paradise Lost so ostali brez bobnarja. Wallteri Wäyrynen se je po šestih letih sodelovanja in dveh posnetih studijskih ploščkih odločil, da z njimi prekine sodelovanje. Sam pravi, da njegova odločitev ne temelji na kakršnem koli konfliktu, medtem pa so fantje že razkrili ime trenutnega »nadomestnega« člana; to je Guido Montanarini (Strigoi).

Avtorica: Tina Urek
16. 6. 2022

NWOBHM veterani Blitzkrieg bodo 24. junija izdali single I Am His Voice. Na singlu, ki ga je produciral Simon Eferny (Paradise Lost, Napalm Death ...), bosta dva komada:

I Am His Voice
Pull the Trigger (live)

1. 3. 2022

Švedski goth rock/metal dvojec Outshine (Jimmy Boman (vokal, kitara) in Niklas Ingvarsson (bas)) s pesmijo It's All Lies napoveduje svoj peti album The Awakening. Dražilnik albuma si lahko ogledate tukaj, sicer pa naj bi album, katerega izid je napovedan za 13. maja pri Rockshots Records, nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Paradise Lost, HIM in Type O Negative. Seznam pesmi je takšen:

It´s All Lies
Our Misery
Love Is Dead
Swe Hates Me
No More Reasons
Darkness Within (Agony)
I Was The One
We Know Who You Are

31. 1. 2022

Zapoznelo praznovanje 25. obletnice festivala Brutal Assault se uradno začne v torek, 9. avgusta, za to pa veljajo vse vstopnice, kupljene od jeseni 2019. Organizatorji še sporočajo, da je 60 % vstopnic že prodanih in da se prodaja trenutnega paketa vstopnic izteka ravno danes.

Zaenkrat potrjeni bandi so: 1914, Abbath, Aborted, Ad Nauseam, Ahab, Alcest, Amenra, Arcturus, As I Lay Dying, Asphyx, At The Gates, Atari Teenage Riot, Baest, Bell Witch, Benighted, Blood Incantation, Bloodbath, Butcher Babies, Cannibal Corpse, Cattle Decapitation, Clutch, Comeback Kid, Conjurer, Cradle Of Filth, Dark Funeral, Darkest Hour, Decapitated, Die Krupps, Draconis Infernum, Evil Dead, Evoken, Excrementory Grindfuckers, Exhorder, Exhumed, Extinction A.D., Fleshgod Apocalypse, Front Line Assembly, Frontierer, Fueled By Fire, Gaahls Wyrd, God Mother, Hangman's Chair, Hentai Corporation, Humanity's Last Breath, Igorrr, Imperial Triumphant, Insomnium, Jinjer, Katatonia, Leprous, Life Of Agony, Lorna Shore, Lost Society, Manes, Mass Infection, Mayhem, Melt-Banana, Mercyful Fate, Misery Index, Mors Principium Est, Municipal Waste, Mysticum, Nailed To Obscurity, Necrophobic, Necrot, Nekrogoblikon, Nunslaughter, Onslaught, Ottone Pesante, Pallbearer, Paradise Lost, Pensées Nocturnes, Pentagram, Phlebotomized, Psycroptic, Psykup, Razor, Regarde Les Hommes Tomber, Rings Of Saturn, Rivers Of Nihil, Sacred Reich, Sigh, Skywalker, Slagmaur, Soen, Soreption, Static–X, Strigoi, Suffocation, Swallow The Sun, Tallah, Tesseract, The Agonist, The Black Dahlia Murder, Uada, Undergang, Unearth, Urne, Valkyrja, Venom, Vitriol, Voices, Vola, Winterfylleth.

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana